Un atentat cu bombă care a vizat un autobuz ce transporta gardieni de închisoare la Bursa, oraş industrial în nord-vestul Turciei, s-a soldat cu un mort şi patru răniţi.

O bombă plasată sub un stâlp de electricitate a explodat la trecerea autobuzului, fiind declanşată prin telecomandă, a declarat guvernatorul Bursei, Yakup Canbolat, la postul privat NTV.

El a anunţat că există “un martir” şi patru răniţi, dintre care unul în stare gravă.

Autobuzul vizat transporta 30 de gardieni, a precizat el, scrie Agerpres.

“Operaţiunile pentru arestarea vinovaţilor sunt în desfăşurare”, a scris pe Twitter ministrul de interne Suleyman Soylu.

Atentatul nu a fost revendicat.

Turcia a traversat un val de atentate în 2016, revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic şi de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată “teroristă” de Ankara şi aliaţii săi occidentali.

Atacul de miercuri survine în contextul în care Turcia a lansat luni o ofensivă aeriană şi terestră împotriva PKK în nordul Irakului, unde organizaţia dispune de baze şi tabere de antrenament.

Articolul precedentRusia anunţă expulzarea a zeci de diplomaţi belgieni, olandezi şi austrieci
Articolul următorRĂZBOI UCRAINA – Trupele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă în direcția orașului Lyman, din regiunea Donețk