Rușii încearcă să continue operațiunile ofensive în zona operațională de est pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk, nu încetează lansarea de rachete și lovituri cu bombe asupra infrastructurii militare și civile din întreaga Ucraină, conform ultimelor informații de la Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Astfel, începând cu ora 6:00 pe 20 aprilie, continuă agresiunea armată pe scară largă a Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În special, inamicul încearcă să continue operațiunile ofensive în zona operațională de est pentru a stabili controlul deplin asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk, nu încetează lansarea de rachete și lovituri cu bombe asupra infrastructurii militare și civile din întreaga Ucraină.

În zonele Volyn și Polissya, trupele ruse nu au luat măsuri active.

Potrivit Statului Major General, există încă amenințarea cu rachete și lovituri cu bombe de către aeronavele rusești asupra instalațiilor din Ucraina care utilizează teritoriul, rețeaua de aerodromuri și spațiul aerian al Republicii Belarus.

Anumite unități ale Forțelor Armate Belaruse continuă să îndeplinească sarcini pentru acoperirea frontierei ucrainene-belaruse din regiunile Brest și Gomel. 

În direcția nord nu au fost detectate semne că inamicul ar forma un grup de lovitură pentru a relua operațiunile ofensive. Protecția frontierei ucrainene-ruse în această direcție este efectuată de inamic într-un mod îmbunătățit.

Sunt în curs de desfășurare măsuri de echipare inginerească a bazelor din zonele de frontieră cu Ucraina.

În direcția Slobozhansky, inamicul s-a regrupat și și-a umplut rezervele, a continuat să blocheze parțial Harkov și să bombardeze orașul.

În direcția Izium, invadatorii au încercat o ofensivă în direcția satelor Sulyhivka și Dibrivne.

Potrivit Statului Major General, inamicul încearcă să efectueze recunoașterea aeriană a ofensivei cu ajutorul vehiculelor aeriene fără pilot „Orlan-10”.

În direcțiile Donețk și Tavriya, trupele ruse continuă să bombardeze pozițiile înainte ale apărătorilor ucraineni și să caute slăbiciuni în apărare de-a lungul întregii linii de contact.

Luptele continuă în zonele Kreminna, Torske și Zelena Dolyna.

Rușii se regrupează pentru a ataca în continuare în direcția orașului Lyman. De asemenea, inamicul încearcă să avanseze pentru a înainta adânc în Popasna.

După încercările de a ataca invadatorii ruși în Rubezhnoye și Severodonetsk, aproximativ 130 de militari ruși răniți au fost duși la spitalul local din Novoaydar. Numărul exact este în curs de clarificare.

În direcția Donețk, inamicul a efectuat atacuri în zona Marinka.

Eforturile principale ale invadatorilor sunt concentrate pe capturarea Mariupolului, continuă asaltul în zona fabricii „Azovstal”.

Inamicul luptă în așezările Velyka Novosilka, Rivne și Storozheve și continuă să ofere sprijin logistic trupelor.

În zona Bugului de Sud, trupele ruse își concentrează principalele eforturi pe menținerea frontierelor ocupate, bombardarea pozițiilor apărătorilor ucraineni și lupta în zona Oleksandrivka.

Potrivit Statului Major General, în viitor invadatorii vor continua să tragă asupra pozițiilor apărătorilor ucraineni și să conducă ostilități pentru a ajunge la granițele administrative ale regiunii Herson.

Din cauza pierderilor grele, trupele ruse au retras un grup tactic de batalion al Regimentului 237 al Diviziei a 3-a de motorizate a Armatei a 20-a integrală a districtului militar de vest de la regiunea Harkiv până la punctul de desfășurare permanentă (Soloty, regiunea Belgorod) la restabilirea capacității de luptă.

În regiunile Donețk și Lugansk, apărătorii ucraineni au respins 10 atacuri ale invadatorilor ruși, au distrus 12 tancuri, un sistem de artilerie, 28 de unități blindate și două vehicule.

Forțele armate ale Forțelor Armate ucrainene au lovit aseară nouă ținte aeriene inamice, inclusiv un avion, un elicopter, șase drone de diferite tipuri și o rachetă de croazieră.

Articolul precedentAtentat cu bombă în Turcia. O persoană a murit, iar alte 4 sunt grav rănite
Articolul următorREALITATEA PLUS, la un pas de trecerea la HD