Ministrul Dezvoltării, Adrian-Ioan Veştea, a solicitat autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse şi transmiterea către Ministerul Dezvoltării, prin intermediul prefecturilor, a sumelor necesare pentru sprijinirea cetăţenilor şi repararea infrastructurii afectate. Ministrul va propune Executivului un proiect de hotărâre pentru alocarea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, a sumelor necesare.

”În vederea limitării efectelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat, în ultima perioadă, numeroase localităţi din ţară, Adrian-Ioan Veştea, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a solicitat autorităţilor publice locale inventarierea în regim de urgenţă a pagubelor produse şi transmiterea către Ministerul Dezvoltării, prin intermediul prefecturilor, a sumelor necesare pentru sprijinirea cetăţenilor şi repararea infrastructurii afectate”, anunţă ministerul. 

“Este imperios necesar să avem, cât mai repede, o evaluare a pagubelor produse în fiecare judeţ, pentru a stabili modalităţile de sprijin atât pentru persoanele ale căror locuinţe au fost afectate şi sunt acum imposibil de utilizat, cât şi pentru clădirile şi căile de acces prejudiciate”, a precizat ministrul Veştea.

Ulterior transmiterii acestor liste, în urma analizei punctuale a fiecărei solicitări, ministrul dezvoltării va propune Executivului un proiect de hotărâre pentru alocarea, din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, a sumelor necesare, mai anunţă ministerul. 

Articolul precedentGrevă generală în sistemul de Sănătate, din 27 iulie
Articolul următorAproximativ 40% din populația rezidentă a României nu era conectată la sistemele de canalizare în 2022