Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Portugheză că, pentru perioada 31 iulie – 4 august 2023, autorităţile locale au anunţat existenţa unui risc major de producere a incendiilor de vegetaţie pentru următoarele regiuni din zona continentală: Nord, Centru, Alto Alentejo şi Algarve.

MAE recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă atât pe traseu, cât şi la destinaţie şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un pericol iminent de producere a acestora.

De asemenea, se recomandă cetăţenilor români, care se află într-o zonă în care se manifestă un incendiu, să respecte cu stricteţe instrucţiunile autorităţilor locale şi să urmărească în permanenţă sursele oficiale de informare publică, prin consultarea paginii oficiale de Internet a Institutului pentru Mare şi Atmosferă: IPMA – Perigo de Incendio Rural (PIR) Continente, pentru obţinerea informaţiilor actualizate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Lisabona: +351213968812, +351213979982, +351213966463, +351213960866; apelurile la ultimele două numere de telefon fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Portugheză: +351927411628.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://www.ipma.pt/en/http://lisabona.mae.rowww.mae.ropagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Portugheză şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Articolul precedentUn bebeluș a murit și trei frați ai săi sunt în stare gravă după o dezinsecție în apartamentul în care locuiau
Articolul următorCopii morți în azilul groazei din Mureș, îngropați pe câmp – Detalii ȘOCANTE care pot afecta emoțional