Vești extrem de importante pentru români! Tichetele cu noile pensii vor fi tipărite începând de săptămâna viitoare, iar în ianuarie seniorii vor primi pensiile majorate cu rata inflației. Anunțul a fost făcut de șeful Casei de Pensii.

Noua lege a fost publicată în Monitorul Oficial, iar Casa de Pensii poate contracta sistemul informatic pentru a începe marea recalculare. Între timp, vin date noi despre pensiile românilor. Pensia medie în sistemul public a coborât sub pragul de 2.000 de lei. 

Potrivit noii legi a pensiilor, toate pensiile cresc de la 1 ianuarie 2024 cu 13,8% și sunt recalculate din septembrie 2024. De asemenea, legea mai prevede ca, până în 2035, vârsta de pensionare să fie  aceeași pentru femei și bărbați, respectiv 65 de ani, iar stagiul minim contributiv de cotizare pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă să fie de 15 ani. Totodată, vârsta de pensionare a minerilor, va rămâne tot de 45 de ani, și nu de 47 de ani.

Noua lege a pensiilor a primit votul final în Parlament pe 20 noiembrie 2023 și a fost promulgată ulterior de președintele Klaus Iohannis.

 
 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentUn nou ajutor de 175 de milioane de dolari pentru Ucraina de la Statele Unite
Articolul următorRomânii au luat credit pentru lemne, facturi și porc de Crăciun – Procentul de îndatorare s-a dublat față de anul trecut