Autoritățile elene au fost alertate de Italia vineri în legătură cu o ambarcațiune cu zeci de migranți care naviga în largul orașului de coastă Pylos din sudul țării, au declarat doi oficiali citați de Reuters. Alerta vine la două zile după scufundarea unei nave de pescuit supraaglomerate.

„Navighează la aproximativ 100 de mile vest de Pylos, a fost localizată de un avion italian”, a declarat pentru Reuters un oficial guvernamental grec, adăugând că alerta a fost primită în jurul orei 15.00 GMT.

Un al doilea oficial a precizat că vasul părea să navigheze spre Italia și că în el erau 40-45 de persoane.

Ambarcațiunea se afla în jurisdicția de căutare și salvare a Greciei, dar foarte aproape de cea italiană, a adăugat oficialul.

În urma alertei, Grecia a trimis în zonă două nave și un elicopter.

Sute de persoane sunt în continuare dispărute după naufragiul de miercuri, 14 iunie. Nava de pescuit s-a scufundat în largul coastelor sudice ale Greciei, iar martorii spun că la bord se aflau până la 750 de persoane. 104 oameni au fost salvați și 79 de cadavre au fost recuperate. 

Foto: BBC

Articolul precedentȘedință de urgență la Ministerul Mediului. Monitorizarea şi protecţia apelor Mării Negre, în contextul distrugerii barajului Kahovka de pe râul Nipru
Articolul următorProiectul care ar trebui să desființeze pensiile speciale urmează să fie modificat