Prognoza meteo a fost actualizată de ANM. Potrivit meteorologilor, un val de aer fierbinte traversează țara noastră, în următoarele zile. Un cod portocaliu și un altul galben de caniculă și disconfort termic accentuat au fost emise pentru aproape toate județele. Unde se va răcori? 

COD GALBEN DE CANICULĂ

Interval de valabilitate: 21 și 22 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare, caniculă și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 21 și 22 august
Zone afectate: județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București

În județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Articolul precedentPatricia Ţig, eliminată în primul tur la Cleveland
Articolul următorAlertă West Nile, virusul purtat de țânțari. 3 români au murit în ultima săptămână. Care sunt simptomele?