Premierul Marcel Ciolacu a transmis, joi, în debutul ședinței Executivului de la Palatul Victoria, că anul 2024 nu va aduce majorări de taxe. El a precizat, în schimb, că se așteaptă ca cei care nu au plătit până acum taxele și care “fură din sănătatea, educația și pensiile românilor”, evazioniștii, să o facă de acum încolo. Liberalii au anunțat că vor depune un amendament la Legea bugetului, care să prevadă că anul viitor NU cresc taxele și impozitele. 

Marcel Ciolacu a declarat, joi, în debutul ședinței de Guvern de la Palatul Victoria, că el nu vrea majorarea taxelor, ci doar ca acestea să fie plătite și de către cei care nu o făceau până acum. „Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.

În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate. Eu nu vreau taxe noi, ci vreau să-și plătească taxele și cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care fură din sănătatea, educația și pensiile românilor!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Zilele trecute, deputatul liberal Florin Roman a declarat, marţi, că parlamentarii PNL vor depune un amendament, la proiectul Legii bugetului de stat pe anul viitor, care să prevadă foarte clar că nu vor creşte taxele şi impozitele.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareș Bogdan a mers chiar mai departe. El a declarat că PNL nu acceptă “niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite”, cu riscul să arunce guvernarea în aer, adică să rupă orice discuţie cu PSD.

Astăzi (luni – n.r.) am cerut şedinţă în coaliţie, va fi şedinţă de coaliţie la ora 14.00. Vom merge în coaliţie, cei de la Ministerul Finanţelor ne vor prezenta de unde pot să aducă aceşti bani, pentru că este important să ştim dacă există vreo posibilitate de a aduce bani doar pe combatere a evaziunii, pentru că pe taxe şi impozite, cu riscul să aruncă guvernarea în aer, adică să rupem orice discuţie cu PSD, nu acceptăm. PNL nu acceptă niciun fel de prosteală cu vreo creştere de taxe şi impozite. Ajunge!”, a spus prim-vicepreşedintele PNL, Rareș Bogdan.

Articolul precedentApel disperat al șefei ASSMB București: “Sănătatea românilor nu este un troc politic! Ce i se reproșează lui Alexandru RAFILA”
Articolul următorJurnalistul Mihai Munteanu, CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE după ce a fost prins drogat la volan. Trecutul întunecat îl prinde din urmă: condamnat anterior și pentru tâlhărie și agresiune