Când intră banii pe cardurile pentru alimente?  Autoritățile au anunțat deja care este data limită până la care cardurile sociale vor fi alimentate cu o nouă tranşă de câte 250 de lei. 

Până la data de 15 august, aproximativ 2,5 milioane de carduri de alimente „Sprijin pentru România” vor fi alimentate cu o nouă tranșă în valoare de 250 de lei. Banii vor putea fi folosiți strict pentru a cumpăra alimente. Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) asigură o nouă tranşă în valoare de aproximativ 625 milioane lei pentru alimentarea cardurilor sociale destinate persoanelor vulnerabile.

„Pentru prima dată, acordarea sumei de 250 lei pe cardurile de alimente, atât de necesară persoanelor cu venituri mici, vine în contextul în care preţul produselor de bază scade, în medie, cu 25%. Astfel, măsurile agregate de susţinere a puterii de cumpărare a persoanelor vulnerabile conduc la un rezultat pozitiv în contextul în care oamenii vor avea la dispoziţie aceleaşi produse, dar la un preţ mai mic”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, la un post TV.

Cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe până acum, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Articolul precedentHoroscopul zilei, marți, 8 august. Idei mărețe, influențate de grandiosul Jupiter. Ce zodii le vor pune în aplicare?
Articolul următorSesiune parlamentară extraordinară pentru reexaminarea legii pensiilor speciale