Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru sâmbătă, 26 august. Vremea se anunță una caniculară, temperaturile maxime fiind situate între 31 și 38 de grade Celsius. Minimele termice se vor situa între 15 şi 25 de grade. Cele mai scăzute valori vor fi înregistrate în depresiunile Carpaţilor Orientali, unde sunt anunțate 11-12 grade Celsius.

Disconfortul termic va fi ridicat îndeosebi în jumătatea de sud a teritoriului, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Sâmbătă, cerul va fi mai mult variabil, cu înnorări temporare. În zonele montane, ANM anunță ploi de scurtă durată. Acestea vor avea loc în cursul după-amiezii și vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări în sud-est.

ANM a emis un cod galben de caniculă valabil pentru weekendul 26-27 august. De sâmbătă, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități îndeosebi în zonele de câmpie și podiș. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 22 de grade.

Imagine

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorFamilia fetei ucise de șoferul drogat se teme de repercusiuni: „Polițiștii sunt mafioți, mână în mână cu Pascu”